20 Ocak 2015 Salı

Eylül'ün Yayla Çorbası

       

    Artık ne yiyorsak Eylül' e de yediriyorum. Herşeyi yedirmeye çalışıyorum ki yemek seçen biri olmasın ki şükür balık ve kereviz dışında genelde yemek seçme huyu yok. Hamilelikte de yumurta haricinde bir şeyden tiksinmem de olmamıştı zaten. Bende Eylül'e nasıl daha vitaminli yiyecek yedirebilirim diye her alternatifi deniyorum. Daha önce yaptığımda severek yemişti şimdide yedi şükür.

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı su
1/3 su bardağı bulgur(Eylül için besleyici olsun diye koydum normalde koymaya gerek yok)
1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Pirinci ve bulguru 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirinçli karışıma yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. (Ben tereyağı ve naneyi kavurmadan direk ekliyorum Eylül'ün midesini yakmasın diye) Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın. Biz ailecek çok beğenerek yedik umarım sizin işinize de yarar.








1 yorum: