19 Şubat 2015 Perşembe

Havuçlu Kek


Kar yağdığı zamanlarda çalışmıyor ya da okula gitmiyorsan en güzeli çayını kekini alıp camdan dışarı bakmaktır,bence. Bende kar yağışını izlemeyi sevenlerdenim. Aslında kış ayını pek sevmem yaz çocuğu olduğumdan ama kar bir başkadır,Yalova da pek yollarda tutmasa da. Karın yağması ve Eylül'ün yüksek müsadesiyle en sevdiklerimden olan havuçlu keki yapmaya karar verdim. Eylülden önce bu kek karışımlarını zorda kalmadıkça kullanmazdım ama huysuz minik farem sayesinde her zaman elimin altındaki imdat düğmesi haline geldiler. Tam bir kek canavarı olduğumdan bu karışıma da bayılırım. Canavar derken gerçekten bir canavar edasıyla sıcak yarım tepsi keki tek başıma yiyebilirim. Kekin malzemeleri çok basit kutudan çıkan un karışımı,yumurta,yağ ve sütü ilave edip 3 dk karıştırıyoruz. Sonra paketten çıkan havuç parçalarını hamura katıp 50 sn karıştırıp margarinle yağladığımız tepsiye döküp fırına atıyoruz yaklaşık 1 saat pişirip afiyetle yiyoruz. Kutuda önceden ısıtılmış fırın yazıyor ama ben kekleri soğuk fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Harika tarçın kokularıyla damakları şenlendiren bu keki karıştırıp fırına vermek sadece 5 dk sürdü. Hem çabuk hem enfes denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Sevgilerimle...










4 yorum:

  1. Bende almıştım güzel kabardı,üstüne pudra şekeriyle daha çok sevdik.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. benimde kurtarıcılarımdan bu karışım , tavsiye ederim :) yemeğe beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severek kullanıyorum bayıla bayıla gelir yerim :) bende beklerim :)

      Sil