6 Şubat 2015 Cuma

Yaşamak herkesin hakkı...




Bir kaç gündür canım çok sıkkın. Televizyonda gördüğüm hayvan haberleri içimi iyice burktu. Şimdi belki içinizden insanlar bitti de hayvanlara mı üzülüp dertleniyorsun diye geçiriyorsanız onlarında bir can olduğunu unutmayın. Kedi annesi ve kendimce bir hayvansever olarak terkedilen hayvan haberleri beni çok üzdü. Madem bakamayacaksınız neden alıyorsunuz demeden edemiyorum. Bir karne hediyesi ya da başka bir şey için mükafat olarak verilen canlılar ne yazık ki sıkınıldığında  kaderlerine mahkum ediliyor ve sokaklara terk ediliyorlar. Onların ruhu,duyguları hiç hesaba katılmadan hemde... Zaten sonunda ya açlıktan ya da değişik yollardan ama tabi ki biz insanoğlunun yüzünden. Ama onlar yine aynı sevgiyle bizi seviyorlar gördüklerinde bir parça sevgi için türlü oyunlara kalkışıyorlar. Lütfen gelecek nesillerimizin merhametli yetişebilmesi için çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayalım. Eğer bir hayvan dost istiyorsak önce sokaktakileri kurtaralım tabiki onun sorumluluğunu bir bebek bakıyormuşçasına alabilecekseniz. Lütfen unutmayalım onlarında duyguları var hem de insanlarınkinden daha gerçek daha içli... Heleki  barınaktaki o köpekleri gördükçe içim daha da parçalanıyor.
Geçen gün haberlerde gördüğüm bu video karşısında gözyaşlarıma engel olamadım o sevimli köpek yüzünden öyle sevgiye aç ki... Ne mutlu o mamaları o canlara dağıtan koca yürekli insanlara... Daha sonra öğrendim ki o minik av köpeğini sahiplenmiş. İyi ki böyle harika insanlar var inşallah herkes hem insanlar hemde hayvanlar yani bu dünyada yaşamaya hakkı olan bütün canlılar hep mutlu olur. Sinirle yazdığım bu yazıyı okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler. Umarım herkes için daha merhametli ve adil bir dünyaya kavuşuruz...






3 yorum:

  1. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Ben de yakın zaman önce Avsa adasında kaderine terkedilen hayvanlar için bir yazı yazıp çağrıda bulunmuştum,1 yardım 1 hayat başlığı altında. Ne yazık ki çok umut verici bir tablo oluşmadı.. Daha duyarlı olabilmemiz dileğimle..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah duyarlı insanlar çoğalır ve daha çok hayvan kurtulur...

      Sil
  2. Merhaba hoşgeldiniz bende hemen geliyorum. :)

    YanıtlaSil