8 Kasım 2015 Pazar

Ev yapımı Supangle






Merhabalar... Bizim gibi tatlı aşıklarının ne kadar çok olduğunu biliyorum. Kızımız da tabiki bize çekmiş tatlıya dayanamıyor. Böyle olunca bende her zaman degişik tarifler deniyorum. Kızıma olabildiğince katkısız yiyecekler yedirebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. En nihayetinde eninde sonunda dısarıdan yemeye başlayacağina göre ne kadar geç yerse o kadar iyi :) Kısacası canınız tatlı istiyorsa mutfağa koşun :))))

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao 
yarım su bardağı buğday nişastası 
Kare boyutlarda 1 paket bitter çikolata

Yapılışı


Önce 1 su bardağı süt ,şeker, kakao ve nişastayı topaklanamayacak şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra geri kalan sütü tencereye alıp ocakta orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alıp kaynamaya başlayınca altını kısıp çikolayayı karıştırıp eritiyoruz. Kaselere servis yapip soğuyunca kaselere boşaltıyoruz. Biz icinde kek senmediğimiz için koymadım ama kaselerin dibine kek parçaları koyup tam bir supangle yemenin keyfine varabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz dışarıdan alınmış gibi harika kıvamda ve tatta oluyor. Şimdiden afiyet olsun.





6 yorum:

  1. sabah sabah caım istedi valla elleirne sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Bende o tatlı severlerdenim ama artık hayatımdan şekeri çıkarmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum ama deneyeceğim.. Bu arada ellerine sağlık, yarama tuz basılmış gibi hissettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çıkartabilsem keşke... Ama pek mümkün gibi gözükmüyor en azından ev yapımı diye kendimi avutuyorum :) deneyince beğenirsiniz diye umuyorum, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  3. Merhabalar,
    ayy süper görünüyor, sütlü tatlı sevdiğim için tam da benlik:))) ellerinize sağlık.
    Beklerim ben de sayfama, katılırsanız mutlu edersiniz:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata sevmeyen kadından şüphe ederim zaten :) hele ki sütlü tatlıyla buluşnca harika oluyor. Bende misafiriniz olacağım hemen sevgilerle...

      Sil