19 Kasım 2015 Perşembe

Fırında Kıymalı Kremalı Karnıbahar

     

         Merhabalar, bu ay blog'umun doğum günü :)  aslında 1. Yıla özel bir çekiliş yapmayı planlıyordum ama yakın bir zamanda canım dedeciğimi zamansız ve de beklenmedik bir şekilde ne yazık ki kaybettik bu yüzden buna ayıracak ne zamanım ne de psikolojim vardı. Bu yüzden çekilişimi başka bir zamana ertelemeye karar verdim.
       Eylül için hem sebze hemde et içeren yemekler yapmaya çalışıyorum. Genelde hergün farklı bir yemek yapmaya özen göstermeye çalışıyorum o yüzden küçük porsiyonlar yapıyorum ki ertesi gün taze yiyebilelim bazen elimin ayarı kaçsada en fazla 2 akşam sürüyor. Bu öğlende haftasonu pazardan alıp bir türlü kullanamadığım karnıbaharı yapmaya karar verdim. Ben karnıbahar seven nadir kişilerdenim sanırım çünkü tanıdığım çoğu insan sevmez bense her türlüsünü bayılarak yerim. Bu sefer belki eşim ve kızım da yer diye nasıl değişik birşey yapabilirim diye düşünürken fırında yapmaya karar verdim. Hem vitaminli hemde lezzetli bir tat isterseniz kesinlikle denemelisiniz.
 Gelelim malzemelere;

Küçük 1 karnıbahar
Yemeklik doğranmış 1 soğan
1 y.k. domates salçası
1 tk biber salçası
1 avuç kıyma
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 pkt krema
150 gr kadar kaşar peyniri

Karnıbarları ayıklıyoruz yıkayıp kaynayan tuzlu suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlanmış kanıbaharları süzüp bekletiyoruz. Tavaya yağ ve soganları koyup soteliyoruz. Soğanlar pembeleşince üstüne kıymayı koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen kıymanın üzerine salçalrı ve yarım çay bardağı suyu ilave edip biraz daha pişiriyoruz suyu cekince ocağı kapatıyoruz.  Tepsiye önce karnıbaharların yarısını dizip üstüne kıymayı seriyoruz daha sonra kalan kar ıbaharları üstüne koyup 1 paket kremayı üstünü kapatacak şekilde döküyoruz. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz o arada kaşarı rendeliyoruz. Biraz krema çekmeye başlayımca kaşarıda üstüne serip tekrar pişirmeye alıyoruz kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra çıkartıp 10 dk dinlendirip servis yapıyoruz.
     Yine benim doğaçlama yaptığım ama sonucun lezzet bombası olduğu bir tarif umarım dener ve beğenirsiniz. En iyi tarafı karnıbaharın pişince gelen kokusunun olmaması karnıbahar olduğunu bilmesem çok anlayabilinecek bir tat değil umarım birkaç kisiye daha karnıbaharı sevdirebilirim. Sevgilerle...









5 yorum:

  1. Başın saĞolsun
    Aynı zamanda bloğunun yaşını kutluyorum❤️
    Eline sağlık çok sevdiğim bi pişirme yöntemi👍sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.... Bu yöntem benimde devamlı kulllanacağım bir yöntem oldu kesinlikle :)

      Sil
  2. En başta Başınız sağolsun...
    İlk defa duydum bu yemeği ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler, yenek yapmayi seven biriyseniz denemelisiniz....

    YanıtlaSil
  4. Merhaba hosgeldiniz bende hemen geliyorum :)

    YanıtlaSil