31 Ocak 2016 Pazar

Eylül'ün Vitamin Deposu Krep'i


Merhabalar :) kahvaltı şüphesiz ki en önemli ve atlatılmaması gereken bir alışkanlık. İleride bu alışkanlığın süregelmesi için şimdiden sevmesi gerekiyor. Bende bu yüzden sevebileceği hergün aynı şeyler yiyipte sıkılmayacağı alternatifler üretmeye çalışıyorum ki o da benim gibi kahvaltı aşığı olsun ,ben kahvaltısız adım atamayanlardanım. Daha anaokuluna giderken annem her sabah bıkmadan usanmadan uyanıp kahvaltılar hazırlardı hala o zaman ki melemen ve ıhlamurun tadı damağımda ki annemin melemeni benim için uyuşturucu etkisi yapacak kadar iyidir ;) bu yüzden bende kızıma kahvaltı konusunda hassas davranmaya çalışıyorum. Ben Eylüle hiç bulamaç tarzi bir kahvaltı hazırlayıp vermedim hep herşeyi ayrı ayrı verdim ki tadını alsın ama peynir ve ya kaşarı ya da cevizi bir türlü yediremedim hep tükürdü. Bir gün düşündüm nasıl yediririm nasıl sevdiririm diye sonra aklıma benimde bayılarak yediğim krep geldi onu biraz sallamasyon bir şekle sokup hem doyurucu hemde vitaminli bir hale soktum ve her hafta 1 gün yapmaya çalışıyorum.

Krep için genelde göz kararı malzeme kullanırım ama sizin için ölçmeye çalıştım ölçüler malzemenin markalarına göre değişebildiģi için hafif sulu bir kıvam oluşturacak şekilde kendinize göre ayarlayın.

Malzemeler

Yarım su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un (un ve suyun miktarı kıvama göre göz kararı yapılırsa daha iyi olur)
1 yumurta
3 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş ceviz ve fındık tozu karışımı
1 yemek kaşığı zeytin yağ 
1 avuç kadar rendelemiş kaşar ya da beyaz peynir
Su

Tüm malzemeyi karıştırıp hafif sulu kıvamdaki hamurumuzdan az yağ dökülmüş yapışmaz tavaya alıyoruz ön ve arkasını iyice pişiriyoruz. Ben içi yeterince zengin olduğundan pizza bıcağıyla dilimleyip tabağa alıyorum Eylül eliyle tek tek eliyle yemeyi seviyor. Uydurma tatlar yapmaya bayılıyorum sizde deneyin çocuğunuzun ne kadar sevdiğini göreceksiniz. Şimdiden afiyet olsun minik kuzulara..






4 yorum:

  1. Ellerinize saglık, afiyet olsun. Özellikle günümüzde sağlıklı beslenebilmek cok zor neyde ne çıkacak belli olmuyor. Yeterince Zararlı gıda giriyor çocuklarımızın Boğazı'na bari elimizden geldiğince evde yaptıklarımızda dikkat edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende buna dikkat etmeye calışıyorum en azından kontrol edebileceğim zamana kadar :)

      Sil
  2. ayy kurabiye gibi olmuş süper bir de böyle deneyeyim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokta lezzetli oluyor birde tatlı seviyorsanız mutlaka üzerine pudra şekeri döküp yemenizi tavsiye ederim :)

      Sil