29 Ocak 2015 Perşembe

KidZania KidZaniaaa Çocuk Cenneti KidZania

Bir süre önce çocuklarla birlikte namını pek duyduğumuz KidZania'nın yolunu tuttuk. "Çocuklar için hazırlanmış bir ülkede, çocukların kimi meslekleri deneyebileceği bir yer" ön bilgisi ile gittiğimiz mekandan, yetişkin-büyük her birimiz ayrı ayrı aşık olarak çıktık. Akasya Acıbadem'de,  10 bin metrekare alana inşa edilen bu mini ülkeye adımlarını atar atmaz büyüleniyor çocuklar. Gerçekten de fantastik filmlerde, resimli masallarda rastlayabileceğimiz bir sihirli cüceler ülkesine giriyoruz sanki. O kadar eğlenceli, gerçeküstü, sevimli ve heyecan verici ki... Yüzlerce çocuğun yanısıra, kendi çocukluğunda böyle yerler görme şansını elde edememiş bütün yetişkinler de yüzlerinde kocaman bir gülümseme ile geziyorlar...

Çocuklar, bu sihirli ülkede havayolu şirketinden, üretim fabrikalarına, sağlık kurumlarından, dedektiflik bürosuna kadar pek çok alanda rol alarak hem eğleniyor hem de iş dünyasını deneyimliyorlar. Böylece, özgüven, yaratıcılık, karar verme ve yaşıtları ile takım çalışması yapabilme yeteneklerini geliştiriyorlar.

Burada yaptıkları iş karşılığında çocuklara KidZania’nın resmi para birimi olan KidZos’larla ücret ödeniyor. Dünyanın her yerindeki KidZania’larda geçerli olan KidZos, ürün ve hizmet satın almak için kullanılıyor. Çocuklar ne kadar fazla çalışırlarsa, o kadar fazla kazanıyor ve o kadar fazla aktiviteye katılabiliyorlar. Böylece iş yapma, yaptığın işin karşılığını alabilme, iş-maaş gibi kavramlar biraz daha somutlaşıyor gözlerinde.

Doğum günü Sorunsalına Çözüm:)

Çocuklarımızı arkadaşlarına daha da yaklaştıran, birlikte geçirdikleri vakitlerini daha da eğlenceli hale getiren Party House, Disco, Games Room, Stadium gibi eğlenceli doğum günü alanları da bulunuyor.
Çocuğunuzun doğum gününü hayalindeki kutlamaya dönüştürerek, onun için unutulmaz bir gün yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Ülkeye ilk önce sanki havayolu ile o ülkeye gelmişsiniz gibi bir havaalanından giriş yapıyorsunuz. Ülkede kullanacağınız çeki alıyorsunuz ve sonra ülkedeki Kariyer Merkezi size burada yapabileceğiniz etkinlikleri ve meslekleri anlatarak yönlendiriyor. Seçtiği işe başvurup çalışıyor çocuklar. Bazı işlerde para kazanıyor bazılarında ise ödeme yapıyorlar. İsterlerse alışveriş de yapabiliyorlar. Sadece para harcamayı değil, aynı zamanda nasıl para kazanacağını ve nasıl tasarruf yapabileceğini yani mali okuryazarlığı öğreniyorlar.

Mekana  4-14  yaş arası tüm çocuklar girebiliyor. 4-7 yaş arası mutlaka ailelerle alınıyor. 7 yaş ve üstü çocuklar ise aileleri getirip kaydettirdikten sonra tek başına içeri girip etkinliklere katılabiliyor. Aileler içeride isterlerse çocuklar meslekleri denerken dışarıdan izleyebiliyor isterlerse de ebeveyn salonunda da vakit geçirebilirler. Bu arada mekanın içinde yiyecek alanları da var. 

KidZania’da 60 iş kolunda 90'dan fazla meslek deneyimleyebiliyor çocuklar. Çoğu aktivite ortalama 15-20 dakika sürüyor. Uçak pilotu, itfaiyeci, doktor, pastacı, kasiyer, müzisyen, gazeteci çocukların deneyebileceği mesleklerden sadece bir kaçı.

National Store’a Uğradınız Mı?

Eğlenceli bir günün sonunda bir de ihtiyaçlarımızı gidererek KidZania’dan ayrılmak mümkün. National Store bu anlamda bize güzel fırsatlar sunuyor. Şubat ayında %50 indirimin olduğu mağazada hem kalem, defter, çanta gibi kırtasiye malzemeleri hem de tekstil ürünleri var.  Çocukların kahramanları  Urbano, Vita, Chika, Bache ve Beebop da orada bizi bekliyor.

İÇERİK: http://teknolojikanneler.com/ 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 yorum:

  1. Bizim oğlanı alıp gitmek lazım buraya çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızımda büyük olsaydı keşke çok özendim 😊 kaçırılmayacak bir eğlence gibi gözüküyor.

      Sil
  2. Tavsiyeniz icin cok tskler kesinlikle gidip bakicagiz

    YanıtlaSil