Malzemeler:
Muhallebi için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Kadayıf için;
400 gr muhallebilik kadayıf
2 avuç ezilmiş fındık
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı katı yağ
Yapılışı;
Bütün malzemeyi karıştırıp muhallebiyi elde ediyoruz. Muhallebi piştikten sonra soğumaya alıyoruz. Bu arada tepsimizi de yağlıyoruz. Ardından tavayı ocağa alıp kadayıf ,şeker,yağ ve fındığı iyice rengi değişene kadar karıştırıyoruz. İşlem bitince tepsiye önce kadayıfın yarısı sonra muhallebi ardından da kadayıf karışımının devamını ekliyoruz. Ben 1 gece üstünü streçleyip dolapta bekletip öyle servis yaptım ki bence çok daha güzel oluyor böyle yapınca. Tarifin yapılış fotoğrafları da umarım yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun....
Sevgilerimle :)
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSağol ablacım
SilCok sevdigim lezzetli ve hafif bir tatlidir. Harika gorunuyor, ellerine saglik :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilEn sevdiğim lezzetler bir araya gelmiş. Ellerinize sağlık... Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler ;) bizde de size sevgiler :)
Silçok güzel birtat biliyorum,görümcem yapar hepimiz bayılırız
YanıtlaSileline sağlık
Teşekkür ederim, görümcenizin de ellerine sağlık :)
SilSlm, sizi blog keşfi etkinliğinde buldum, ben de bloğuma ve çekilişime beklerim :)
YanıtlaSilHosgeldiniz bende hemen geliyorum :)
Sil