13 Mart 2015 Cuma

Muhallebili Kadayıf

    Herkese merhabalar ve mükemmel haftasonları olması dileklerimle başlayayım paylaşımıma. Bu gün ilk kez yaptıģım daha önce bayıla bayıla yediyim kolay fakat lezzetli bir tarif vereceğim.  Muhallebili kadayıf hem lezzetli hemde hafif bir tatlı.


Malzemeler:

Muhallebi için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Kadayıf için;
400 gr muhallebilik kadayıf
2 avuç ezilmiş fındık
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı katı yağ

Yapılışı;

Bütün malzemeyi  karıştırıp muhallebiyi elde ediyoruz. Muhallebi piştikten sonra soğumaya alıyoruz. Bu arada tepsimizi de yağlıyoruz. Ardından tavayı ocağa alıp kadayıf ,şeker,yağ ve fındığı iyice rengi değişene kadar karıştırıyoruz. İşlem bitince tepsiye önce kadayıfın yarısı sonra muhallebi ardından da kadayıf karışımının devamını ekliyoruz. Ben 1 gece üstünü streçleyip dolapta bekletip öyle servis yaptım ki bence çok daha güzel oluyor böyle yapınca. Tarifin yapılış fotoğrafları da umarım yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun....
Sevgilerimle :) 















10 yorum:

  1. Cok sevdigim lezzetli ve hafif bir tatlidir. Harika gorunuyor, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim lezzetler bir araya gelmiş. Ellerinize sağlık... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel birtat biliyorum,görümcem yapar hepimiz bayılırız
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, görümcenizin de ellerine sağlık :)

      Sil
  4. Slm, sizi blog keşfi etkinliğinde buldum, ben de bloğuma ve çekilişime beklerim :)

    YanıtlaSil