18 Kasım 2014 Salı

BAL KABAĞI ÇORBASI



   Ek gıda serüvenine başlamamızla birlikte bende her anne gibi besleyici ne bulur nasil daha yararlı gıdalar yediririm diye araştırmaya başladım. Annem herşeyi internetten bakmamdan çok memnun olmasa da ben çok memnunum. Balkabağının besleyiciliği ve yararları saymakla bitmiyor. Potasyum, bolca demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.. Özellikle çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler. Balkabağı, çok yüksek miktarda beta karoten içerir ve beta karoten en iyi antioksidanlardan biridir. Vücudu mikroplardan korur, iltihapların iyileşmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Çok iyi bir A vitamini kaynağıdır. A vitamini deri ve hücre yapısı için çok önemlidir. Göz ve görme sağlığı bu vitamine bağlıdır.
     Bende internette bulduğum bir kaç tarifi karıştırdım ve doğaçlama çorbamı yaptım.

Malzemeler;

1.)  1 yemek kaşığı tereyağ
2.)  1 küçük top kıyma
3,)  1 avuç yemeklik soğan
4.)   3-4 dilim balkabağı


1) Ev yapımı tereyağımı eritmekle başladım işe.


2) Kıymaları az soğanla hafif kavurdum.


3) Temizlenmiş olan kabakları yıkayıp hazırladım.


4)Eylül'ün sebze ve meyvelerini doğramak için aldığım bıçakla küp küp doğradığım balkabaklarını tencereye koyup 1-2 kez kıymayla karıştırdım.


5) Göz kararı yeteri kadar su koydum ve kaynamaya aldım.

 
6)Kabaklar yumuşayınca da blendırdan geçirip ılınmaya bıraktım. 


Sonuç; Eylül pek tadından hoşlanmadı 2-3 kaşık yedi ve bıraktı. Yarın tekrar yedirmeye çalışıcam umarım yer yemezse ben onun yerine vitamincikleri alıcam gibi duruyor. :) 


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık,çok severim.Üzerine de bol karabiber...Herkesin sevebileceği bir tat değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende ilk kez yedim enteresan bir tadi oldugu gercek 😊 ama vitamin icin hersey mubahtir :)

      Sil