22 Ocak 2015 Perşembe

Mini Tiramisu


Tiramisuyu  ilk eşimin kuzeninin elinden yemiştim ve çok beğenmiştim. Hatta şu kadarını söyleyebilirim kafeler de bile o kadar güzelini yapamıyorlar.  Benimde tatlı krizim yine tavan yapmışken ve evdeki pastabanın son kullanma tarihi yaklaşmışken hem görüntüsüyle hemde tadıyla bizi fethedecek mini tiramisulardan yapmaya karar verdim. Malzemelerimi kontrol edip az malzemeyle maksimum lezzeti yakalayabilmek için koyuldum tarifi uygulamaya. 

Malzemeler

1 pastaban

Kreması için :

1 yumurta
3 kahve fincanı un(ben tam buğday unu kullandım)
1 paket labne
2,5 su bardağı süt
3 kahve fincanı toz şeker

Islatmak İçin :

1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nescafe. 

Yumurta,un,şeker ve sütü çırpıcıyla iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp devamlı karıştırıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız muhallebiye labneyide ekleyip homojen olana kadar  karıştırıyoruz.




Islatmak için kahveli karışımı hazırlıyoruz. Bir kalıp yardımıyla pastabanlarımızı yuvarlak kesip kahveli karışımla ıslatıyoruz. Islanan keklerin üstüne krema sürüp kahveli karışıma batırdığımız kekleri kapatıyoruz. Ardından kalan kremayıda üstüne sürüp işlemi bitiriyoruz. Üstlerine kakao eleyip dolapta 4-5 saat bekletip bizim gibi afiyetle yiyoruz :) 




Kalan kek parçalarını da kahveli karışımla  ıslatıp dondurma kaselerine koydum ardından üstüne krema ve bir kat daha kek- krema karışımı koyup servis ettim. Lezzeti gerçekten damak şenlendirici. Tiramisu sevipte basit bir şekilde yapmak isteyenler denemeli.

                       

2 yorum:

  1. ilk defa gördüm ve bayıldım. kesinlikle deniycem..
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :) umarım istediğiniz gibi olur :)

    YanıtlaSil