23 Mart 2015 Pazartesi

Elmalı Turta

   


Mutlu haftalar... Yine haftasonu göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Yeni bir hafta ve yeni umutlar başladı. Bende yeni haftada sizlere lezzetli elmalı turtamı anlatmaya çalışacağım. Tadını, kıvamını ve verdiği mutluluğu denemeniz lazım. Bizimkiler çok beğendi ve bir gecede bütün tepsiyi silip süpürdük.

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
150 gr tereyağı

İÇ HARCI İÇİN:
6 elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın




Elmaları soyup rendeliyoruz.


Üstüne şeker ve tarçın ilave edip yumuşayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz. (Ben esmer şeker kullandım) 



Daha sonra bütün malzemeleri yoğurup tart hamurunu yapıyoruz.


Tezgahı unlayıp tart hamurunun yarısından fazlasını (geri kalanı üst süslemesi için kullanacağız) önceden yağlanmış tart tepsisine göre açıyoruz. 


Hamuru üstüne serip kalıbın şeklini veriyoruz. Hamur kaplı tepsiye iç harcı seriyoruz. 



Kenarladan artan ve ayırdığımız bir miktar hamuru açıp şeritler kesip turtanın üstünü şekillendiriyoruz.


Arta kalan hamur ve iç karcı limon kalıbında şekillendirip içini doldurdum.




Fırından çıkınca biraz ılınınca üstüne pudra şekerini süzgeçten geçirdim. Hem lezzetli hem de hafif bir tatlı oldu. Denemelisiniz benden söylemesi...



Mutlu ve huzurlu haftalar...

6 yorum:

  1. En sevdiklerimden elmali turta :) Ellerinize saglik, harika olmus :)

    YanıtlaSil
  2. Elma ve tarçının kokusu muhteşem. Ellerinize sağlık. Çok güzel hazırlamışsınnız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O koku gerçektende harika heryerde herzaman cezbedici :) teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok severim ellerinize sağlık :)) yaptiginiz her seyi severek takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cok mutlu oldum bende sizi severek tapkipteyim :)

      Sil