22 Haziran 2015 Pazartesi

3 Malzemeli Nutellalı Kurabiye





Merhabalar , hayırlı ramazanlar. Ramazan ayı ile birlikte oruç tutmaya başlayınca açlık yüzünden insan iftarda ne yesem ne içsem diye kendiyle yarışıyor. Televizyondaki yemek programlarıyla birlikte açlık sınırları iyice zorlanıyor. Bende öyle bir günümdeyim ve Nutella krizim tavan yapmış durumda. Gözümde dönen Nutella kavanozlarında da hiç bahsetmiyorum bile. İnternette dolaşırken nutellayla ne yapabilirimi ararken karşıma bu basit tarif çıktı ve denemeye karar verdim. Piştikten sonraki kokusu ise doğru bir karar verdiğimi anlamama yetti de arttı bile. Malzemelere gelince;

1 Su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı nutella


Yapımı oldukça basit bütün malzemeyi yaklaşık 4-5 dakika yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yassılaştırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.



Şuan oruçlu olduğum için tadamıyorum ama Eylül test etti ve devamını yemek isteyerek onayladı. Bu da harika bir tadı olduğunun garantisi oluyor. Afiyet olsun, ben iftardan sonra 1 bardak şekersiz sütle yiyeceğim kurabiyenin hayalini kurmaya başladım bile :)

                                  


                                                 Mutlu ve de hayırlı iftarlar diliyorum...



2 yorum:

  1. ÇOK BEĞENDİM ÇOK GÜZELLER. TAKİPLEŞELİM.
    http://sevgiincileri.blogspot.com.tr/
    http://bilirkisi-tg.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil