18 Aralık 2014 Perşembe

Çikolatalı Vişneli Pasta


Mutlu haftalar... Benim mutfağı çok sevdiğimi beni tanıyan herkes iyi bilir. Yemek yapmak demek benim için tam bir meditasyon. Bazen sabahtan akşama kadar pervasızca yemek ve tatlı yapasım geliyor. Bir kaç gündür süren çikolata krizim en sonunda patladı. Tam anlamıyla çikolata bombası oldu. Normalde vişne sevmem ama pastada çikolatayla birlikte olunca o hem tatlı hem ekşi tat karışımının damağımda bıraktığı etkiyi çok seviyorum. Gelelim bu bol çikolatalı lezzetli pastanın yapımına. 

1 küçük paket kremayı kaynatmadan ısıtıyoruz.


Eylül'le pek Zaman olmadığı için pandispanya hazırlayamıyorum o yüzden hazır pastaban kullandım.


Dondurulmuş vişnelerimi anneanneciğimin pamuk elleriyle toplamış. Çözüldüğünde çıkan vişne suyuyla da kekimi ıslattım.


Çikolata sosumu tarife göre 2.5 su bardağı süt kullandım.


Isınan kremada 2 paket çikolatayı erittim böylece enfes bir tat oldu. (İtiraf ediyorum 1 yemek kaşığı nutellada kattım ) 


Tarife göre hazırladığım çikolata sosunu pastanın arasında kullandım üstünede çekirdeklerini çıkardığım vişneleri dizdim.


2. kat kekimi çikolata soslu vişneli alt kekimin üstüne yerleştirip en üste krema çikolata karışımını döktüm. Pastayı süslemek için üstünü kaplayacağım şekilde bitter çikolata rendeledim. Yiyenler çok beğendi. Açıkçası bende çok beğendim hem çabuk hem lezzetli hemde çikolata rüyası oldu. Denerseniz afiyet olsun umarım beğenirsiniz....



2 yorum:

  1. Canım sanırım görmedin blog keşif etkinliği yayınladım istersen katıl takipçi sayın artar.sevgiler.Kızın çok tatlı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) görmemiştim sağolun Eylül uyusun hemen bakıp katılacağım :)

      Sil